skip to Main Content

Aquestes són les diades més destacades de l’any. En aquest apartat, us expliquem quatre idees del producte típic de cada diada, perquè us serveixi de guia, però si voleu saber molt més de cada creació, ingredients o origen, aneu a l’apartat de productes i allà trobareu tot més detallat.

Som-hi! Comencem?

TORRONS i NEULES

Què seria el Nadal sense torró? De xocolata amb avellanes caramel·litzada o amb arròs, de xixona, de fruita, d’alacant, de coco, de nous, de cointreau i per suposat de crema cremada, especialitat de la casa.

TRONCS DEL DIA DE NADAL I CAP D’ANY

El tió dels catalans té el seu reflex a taula amb el tronc de Nadal. De nata, llimona, xocolata o praliné, i també de mantega, els trobareu a casa nostra per al dia 25 i també per a Cap d’Any.

TORTELL DE REIS

Comença l’any i comença amb una de les festes més potents i boniques alhora del calendari: Reis. I per influència francesa ens arriba des de fa molts anys, una de les especialitats de Cal Ferran, el Tortell de Reis.

Des del dia 2 de gener hi treballem intensament. I tot arriba al punt culminant la nit de Reis, quan ens posem a treballar a l’obrador a partir de les 10 del vespre acompanyats de truita, cafè i begudes refrescants amb cafeïna, la nit és llarga, contínua i no acaba fins a les 13h del dia de Reis.

Nata, crema, trufa o el tradicional massapà, s’uneixen al nostre brioix. Deliciós, l’heu tastat? Segur que no n’heu tastat gaires d’iguals. Esponjós, suau i amb el gust de sempre, amb sorpresa a dins. I és que a Cal Ferran, com va sortir publicat en una revista de la població som ELS REIS DEL TORTELL.

CISTELLES I LOTS

Arriba Nadal, i les preparacions de cistelles i lots fetes al nostre magatzem a partir de Tots Sants surten a la botiga.

A Cal Ferran trobareu una selecció de cistelles i lots que us ajudaran a resoldre els vostres compromisos personals, familiars i també de la vostra empresa.

I si el que veieu no s’ajusta a les vostres necessitats, fem cistelles i lots atenent a les vostres indicacions. Ara bé, la qualitat i el bon gust de la casa, això sí que ho mantenim. I ben embolicat, que fa més de 140 anys que ho fem.

TORTELL DE SANT ANTONI

El 17 de gener, per Sant Antoni, fem tortells com els de Reis, però la sorpresa interior és diferent. I se’n fan de nata i crema, però es demanen molts més tortells de massapà que per Reis. A banda del dia indicat, també és fan per a l’últim diumenge de mes, quan es fa a la població la celebració dels Tres Tombs.

COCA DE LLARDONS

Per començar el Carnestoltes, amb la botifarra d’ou i la truita, una bona coca de llardons. I la nostra no té comparació: és boníssima. Tasteu-la i després en parlem. Trobareu més informació en la fitxa corresponent de l’apartat de productes, però pinyons i llardons es fonen en harmonia i fa que trobem un gust únic en aquesta coca. Tenim molta, molta gent apassionada per la nostra coca de llardons.

CORS DE PASTA DE FULL I BRIOIX

Pel febrer, Sant Valentí. Aquesta festa amb menys arrelament a Catalunya que a altres llocs, arriba a Cal Ferran de la mà dels cors de pasta de full i brioix, que es combinen amb nata o crema, però sobretot hi destaca la vermellor de les maduixetes de bosc presents en els cors. I si no en teniu prou, capses de bombons o trufes, us faran quedar com autèntics enamorats.

BUNYOLS

Amb la Quaresma, tots els dimecres, els divendres i el cap de setmana, arriba al nostre aparador uns bunyols que són delícies que es desfan al paladar. Amb el punt just de sucre.

Si comenceu a menjar-ne, no us aturareu.

LA MONA

Diu la tradició que el padrí regala la mona al fillol el diumenge de Pasqua perquè la mengi el dilluns de Pasqua amb la família. Ja fa temps que majoritàriament es regala el dilluns, i la gent se sorprèn quan es diu que el costumari català indica que hauria de ser en diumenge.

Bé, es faci quan es faci, trobareu una mona feta de delicada mantega, o iema, o xocolata, i també de nata els últims anys. Tot ben guarnit, i evidentment, coronat amb ous de xocolata o figures. I és que des de finals de gener, els sacs de xocolata de primera qualitat que adquirim, els anem transformant de manera pacient però regular en figures de xocolata. Tot ben sa, amb xoco de qualitat.

Cases, ous, figures individuals, escuts del Barça, iglús, vaixells, són alguns dels exemples del que els artesans del nostre obrador ens fan. I sempre tenint present que estem oberts a peticions de formes diverses per part de la nostra clientela, com ja sabeu. De vegades, ens feu peticions complicades, però com sempre, acaben sent realitat.

I si voleu, encara fem les tradicionals, amb ous durs i brioix, que són molt esponjoses i amb una ànima important.

PASTÍS DE PRALINÉ

L’any avança i arriba la primavera, i per als catalans, abril és sinònim de Sant Jordi. La rosa i el llibre els podeu acompanyar amb unes postres elegants. A Cal Ferran combinem la iema amb diferents capes de pastís on domina el praliné. L’heu tastat algun cop? Potser a la nostra societat coneixem més la nata o la crema, però un bon praliné és punt i a part. Però se n’ha de saber, per poder-lo elaborar. Nosaltres seguim la recepta de l’avi Ciset, dels anys 50, que ens permet tenir un praliné molt refinat i amb el punt just de dolçor.

COR

De mare només n’hi ha una. Es digui Glòria, Pilar, Carme, Maria o Teresa, tant és, sempre les tenim al cap i al cor. I si encara hi és entre nosaltres, res millor que portar-li un cor del Dia de la Mare de postres el primer diumenge de maig. Els agraïm el que fan o han fet per nosaltres. Una manera ben dolça de demostrar que la porteu al cor.

COQUES

Arriba el mes de juny, les escoles comencen vacances, i a nosaltres se’ns gira feina: una de les especialitats calferranaires (sí, ho heu llegit bé, tenim autèntics fans, de Cal Ferran). Les coques de Sant Joan les podreu trobar de crema, de fruita, de pinyons, o de llardons. I més tipus encara. Crema i llardons, per exemple, són dues coques que agraden a tothom. No diem res més, tasteu-les i en parlem. I per sant Pere, més coques. La diada es va perdent, però continuem pensant en ella.

REBOSTERIA

A Esparreguera, la festa major d’estiu se celebra al juliol. Cercavila, música, castells, concerts i rebosteria de Cal Ferran. Especialment fa goig aquest dia el nostre aparador. Són moltes hores fent, una a una, tota la varietat d’exquisideses petitones que prenen el poder de la nostra botiga del carrer Gran. Esclat de color i artesania.

PASTÍS DE LA DIADA

La iema feta amb calma i bona mà, es combina amb les quatre barres ben vermelles, per reproduir els colors de la bandera catalana. No explicarem pas ara aquí la llegenda de Guifré el Pilós, però estem segur que si fos viu, se’n cruspiria un, de pastís de la Diada que fem.

PANELLETS

Arriba, diuen, una mica de fred i ve de gust tastar un bon panellet. Tractem amb delicadesa aquest dolç, fet amb calma i amor. I és que últimament, aquest producte és maltractat en moltes creacions industrials. No, no és el mateix un panellet de Cal Ferran que un altre de fora. Li donem el nostre toc, que el fa incomparable. I que no diem mai. I de tots els tipus, més moderns com ara els de xocolata, però també els de sempre, començant pels de pinyons i ametlla.

Producte artesà i de qualitat

Back To Top